LanSchool in de les

Een aantal toepassingsmogelijkheden...

LanSchool leent zich er voortreffelijk voor om het onderwijsproces in de klas positief te ondersteunen. We geven hieronder een aantal voorbeelden en illustreren dat met (Engelstalige) filmpjes. Bedenk dat er twee situaties zijn te onderscheiden:

Binnen het schoolnetwerk

Met LanSchool Classic kunt u alle leerlingen ondersteunen, ongeacht in welke ruimte ze op school zitten. Een opgesplitste klas kan dus ook prima in zijn geheel de les volgen, mits de leerling maar binnen het schoolnetwerk zit. Via de SPEAK functie kan de docent de introductie van de les verzorgen en alle leerlingen informeren en uitleg geven.

Buiten het schoolnetwerk

In deze situatie benut u LanSchool Air. Met deze cloud-versie van LanSchool doet het er helemaal niet meer toe waar de leerling is. Ook de leerling thuis of op de stageplek kan de les gewoon volgen. Een zeer effectieve oplossing waarin de mogelijkheden van LanSchool en de cloud gecombineerd zijn.

LanSchool en Corona

LanSchool is een oplossing voor klassen die over meer ruimten verdeeld (moeten) worden.

Het begin van de les: Blank Screen

Bij het begin van de les is het vaak handig om even de aandacht van leerlingen te hebben. Het kan daarbij effectief zijn om de schermen van de leerlingen even buiten werking te stellen. U kunt zelf bepalen wat er op dat moment op het scherm van de leerling(en) komt te staan. Dit kan een rooster of lesplan zijn, maar bijvoorbeeld ook een plaatje van het onderwerp dat zal worden besproken tijdens de les. Kijk hieronder naar de video voor meer informatie over de ‘Blank Screen’ optie.

Tijdens de uitleg: Show Teacher

Wilt u in het computerlokaal een klassikale uitleg geven? Maak dan gebruik van de ‘Show Teacher’ optie om het docentenscherm aan een of meer leerlingen, of aan de hele klas te tonen. Geen ingewikkelde kwestie – en natuurlijk onmisbaar bij een uitleg! Klik hieronder voor een 2 minuten filmpje.

De leerling staat centraal: Show Student

Wilt u de leerlingen actief bij de les betrekken en hun oplossingen delen met de hele klas? Dan kan met LanSchool ook het scherm van de leerling worden gedeeld. Kijk hier hoe dat gaat:

De leerling bij de les houden: Messaging

Om de leerlingen goed bij de les te houden, of de leerling extra te ondersteunen, kan de docent onopvallend berichtjes sturen naar een of meer leerlingen. Er kan ook een chat-sessie gestart worden met één of meer leerlingen. Daarnaast kan ook de leerling een initiatief nemen om de docent vragen te stellen.

Afsluiting van de les: Voting

Even met elkaar nagaan hoe over verschillende zaken gedacht wordt? Of: even kijken of de meest essentiële kwestie die in een les aan de orde gesteld is echt begrepen is? Binnen LanSchool zijn daarvoor twee opties beschikbaar. Via Voting kunt u heel snel een enkele vraag of stelling aan leerlingen voorleggen. De antwoorden komen real time binnen en zullen meteen besproken kunnen worden.

Is de lesstof begrepen: Testing

Als het er om gaat een langere rij vragen aan leerlingen voor te leggen, dan is de Testing optie beschikbaar. Hiermee kunnen vlot toetsen afgenomen worden. De resultaten zijn meteen beschikbaar. Dit filmpje is wat langer (ca 5 minuten), maar verheldert zeer.

Afleidingen tijdens de les: Web Limiting

Als u wilt ingrijpen in het surfgedrag van leerlingen, dan kan dat. U kunt bijv. een opdracht geven waarbij de leerlingen voor hun informatie over een bepaald project uitsluitend Wikipedia kunnen raadplegen. Kijk in dit filmpje hoe websites toegestaan of geblokkeerd kunnen worden.

U ziet het, LanSchool kent heel veel manieren om het lesproces positief te ondersteunen. En: er zijn nog meer mogelijkheden. Vraag een gratis proefperiode aan van de volledige versie van LanSchool om zelf te ervaren hoe dit in de praktijk werkt. Stuur ons via de contactpagina een e-mail.

Visiria Software is Official Dealer voor LanSchool en LanSchool Air. LanSchool en LanSchool Air zijn producten van Lenovo Software.